• Ayurvedische massage
  • Kruidenstempel massage
  • Hotstone massage
  • Osteothai massage
  • NST soft tissue manipulatie (voor hoofd- en aangezichtspijn, TMJ-klachten, migraine, oorsuizen, CVS, emotionele depressie)

Ayurveda is een samenstelling van het woord “ayus” wat betekent “leven” en het woord “veda” wat betekent “weten, kennis”. Ayurveda kan dus vertaald worden als kennis van het leven. De ayurveda ziet het lichaam niet los van geest en natuur. Het is een eeuwenoude holistische therapie die verweven is met oosterse religieuze tradities . Zij richt zich op het zogenaamd in balans brengen en houden van de “energieën” in lichaam en geest. Hiervoor gebruikt men oa.reinigingsbehandelingen (pancha karma), massagetherapieën, voedingsadvies, kruidenpreparaten, enz.

 

Shirodhara

Shirodhara is een unieke behandeling waarbij medicinale oliën worden gebruikt om het hoofd te bevloeïien met een warme oliestraal gedurende een bepaalde periode. De duur van de dhara is gemiddeld 25 minuten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Netra Vasti

Netra Vasti is een ontspannende behandeling voor de ogen en omgevende weefsels. De behandeling begint met een lichte massage van de marmapunten rond de ogen. Er worden ringen  van deeg als dam rond het oog geplaatst. De ogen worden dan gebaad in warme ghee.  Vervolgens worden oogoefeningen uitgevoerd.
De ayurvedische behandeling wordt beëindigd met een massage van het gelaat, de hals en schouders.

Deze ayurvedische behandeling bevordert het zicht, vermindert spanningen en vermindert migraine.
Duur: 1 uur

 

 

Karna Purana 

Karna purana of oortherapie is het aanbrengen van warme olie in de gehoorgang . De delicate filamenten in de gehoorgang worden gesmeerd, onzuiverheden worden losgemaakt. Het gehoor wordt verscherpt, een gevoel van diepe rust wordt ervaren tijdens deze behandeling.

 

 

 

 

 

 

 

Yoga therapie volgens Vanda Scaravelli. De oefeningen worden met vloeiende overgangen uitgeoefend op aangename muziek. Ze worden gegeven in privésfeer en aangepast aan uw eigen constitutie.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Marleen Suda.